Vaasan Palloseuran ykkösmaalivahti Henri Sillanpää sai ikävän tällin päähänsä keskiviikon Liigacupin 0-1-vierastappioon päätyneessä ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Sillanpää, 35, loukkasi päänsä pallontavoittelutilanteessa. Maalivahti lähti syöksymään kohti vasemmalta laidalta tullutta matalaa keskityspalloa, ja samassa tilanteessa joukkuetoverin, keskuspuolustajana pelanneen Ville Koskimaan polvi osui Tornion Pallon kasvattia päähän. Sillanpää jatkoi yhteentörmäyksen jälkeen pelaamista hetken, mutta hänet talutettiin lopulta vaihtoon hiukan ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä.

Sillanpään muistikuvat tilanteesta ovat hatarat.

– Itse törmäyksestä en hirveästi muista. Videolta olen sitä tilannetta katsonut. Ei varmaan ihan taju lähtenyt, mutta aika sumeat muistikuvat. Laukauksen muistan, mutta sen jälkeen en oikeastaan juuri mitään, Sillanpää kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Sillanpään tultua vaihtoon hän lähti välittömästi tarkastuttamaan päänsä Seinäjoen sairaalaan. Pää kuvattiin, eikä vammaa diagnosoitu aivotärähdystä vaarallisemmaksi.

– Sen pitäisi olla ihan kunnossa. Tämä päivä pitäisi lepuutella ja huomenna menen käymään omalla lääkärillä. Olo on ihan ok. Vähän päätä särkee, mutta ei mitään pahempaa.

VPS:n muu joukkue matkasi linja-autolla Seinäjoelta takaisin Vaasaan ottelun jälkeen, mutta Sillanpään vierasreissu venyi yömyöhään asti.

– Lähempänä puolta yötä olen ollut kotona. Vaimoni on sairaanhoitaja, ja hän oli jutellut lääkärin kanssa. He sopivat, että lähden kuitenkin kotiin yöksi.

– Yöunet olivat pitkät, kyllä sitä kellon ympäri paukutti. Eiköhän tästä toivuta, hän jatkaa.

Sillanpää kertoo, että hänen oikea silmänsä on turvoksissa ja silmänympärys mustana. Vaasalaisten ikonipelaaja on kuitenkin iloinen siitä, ettei tilanteessa sattunut pahempaa vahinkoa.

– Ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen, noita tulee aina. Olisi varmaan voinut käydä pahemminkin; vähän ylemmäs tai alemmas, niin siinä olisi voinut tulla enemmänkin vammaa, Sillanpää selittää.

Sillanpää ei osannut vielä sanoa, koska hän palaa VPS:n harjoituksiin. Tällä hetkellä suunnitelmana on katsoa päivä kerrallaan, kuinka olo paranee.

Henri Sillanpää on edustanut VPS:aa kolmeen otteeseen. Hän siirtyi vaasalaisseuraan kaudeksi 1998 kemiläisestä Visan Pallosta ja pelasi siellä kauden 2002 loppuun asti. Seuraava VPS-pesti solmittiin kaudeksi 2006, kun kassari jätti Allianssin. Seuraavat neljä kautta hän pelasi VPS:n selkeänä ykkösvahtina tahkoten peräti 95 liigaottelua. Kaudet 2010-12 Sillanpää pelasi Ruotsin Allsvenskanin GAIS Göteborgissa, sekä lainalla Norjan pääsarjajoukkue Tromsössa. Hän palasi VPS:aan jälleen vuodeksi 2013, ja hän on edustanut seuraa tähän asti siitä lähtien. Sillanpään nykyinen sopimus ulottuu kauden 2015 loppuun asti.

Christos Zavros
Twitter @CZavros