Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa keskiviikkona Kazakstanin. Talin hallissa Helsingissä pelattava ottelu alkaa kello 14.30.

Suomen joukkue kokoontuu vasta Talin hallissa, eli mahdollisuutta harjoitteluun ennen ottelua ei tällä kertaa ole. Päävalmentaja Tommi Kautosen alun perin nimeämästä joukkueesta ovat jääneet sivuun Simon Skrabb ja Jerry Voutilainen. Tilalle nousivat Pyry Soiri ja Alex Lehtinen.

– Tuohan se tietysti lisämausteen peliin, että näemme vasta juuri ennen. Muuten tilanteemme on ihan hyvä. Kotimaassa pelaavat pelaajamme ovat urakoineet suht säännöllisesti Liigacupissa ja harjoitusotteluissa. Daniel O’Shaughnessy pelasi Englannissa eilen 88 minuuttia ja hän matkustaa Suomeen tänään. Keskustelemme hänen pelikunnostaan tiistaina illalla, Kautonen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

Suomen pelaajalistalla on keskiviikkona 16 nimeä. Armend Kabashi, Glen Kamara, Kimmo Hovi ja Richard Jensen liittyvät ryhmän vahvuuteen vasta sunnuntain otteluun Luxemburgia vastaan.

– Pelasimme Pietarin turnauksessa hyvin samanlaisia maita vastaan kuin Kazakstan. Heillä on taitavia ja vikkeliä yksilöitä. Joukkue puolustaa kurinalaisesti ja aika syvältä. Toisin kuin monet muut joukkueet Pietarissa, Kazakstan yritti välillä myös prässätä ylempää. Vastus ei ole missään nimessä helppo, luotsi korostaa.

Pikkuhuuhkajat eteni tammikuun Pietarin turnauksessa aina finaaliin asti, missä tuli tappio Etelä-Afrikalle hieman kyseenalaisesti.

U21-maajoukkue pelaa loppuviikosta toisenkin ystävyysottelun, kun Luxemburg kohdataan vieraissa. Ottelut ovat valmistavia kamppailuita syksyllä alkavia EM-karsintoja ajatellen. Suomi pelaa vielä kesäkuun 13. päivä harjoituspelin Ruotsia vastaan Helsingissä.

Kivikovassa EM-karsintalohkossa tulee vastaan Saksa, Venäjä, Itävalta, Färsaaret ja Azerdbaidzan. (otteluohjelma).