Maailman vanhimman jalkapallokilpailun, Englannin FA Cupin, finaalista muodostui tällä kaudella perin yksipuolinen näytös. Arsenal jätti Aston Villan täysin sivustakatsojan rooliin ja vei finaalin nimiinsä lukemin 4-0.

Ottelu kulki alusta saakka Arsenalin hallinnassa. Avausmaalia saatiin odottaa kuitenkin miltei taukoon saakka, kunnes Theo Walcott viimein sai ylivoiman näkymään myös taululla.

Kun Alexis Sanchez laukoi todella komeasti 2-0 heti toisen puoliajan alkuun, alkoi tähdellisin kysymys olla enää se, kuinka selvin numeroin Arsenal voittaa. Peli kulki yksipuolisesti kohti Aston Villan maalia ja lukemat olisivat jo tässä vaiheessa voineet olla paljon selvemmätkin. Kun Per Mertesacker pääsi 62. minuutilla puskemaan täysin vapaasti Arsenalin jo kolmen maalin johtoon, peli oli viimeistään selvä.

Olivier Giroud kiersi vielä veistä haavassa ohjaamalla lisäajalla loppunumeroiksi 4-0 Arsenalin kauttaaltaan täysin hallitsemassa ottelussa.

Arsenalin manageri Arsene Wengerille FA Cupin mestaruus oli jo kuudes ja hän sivuaa tällä lukemalla ennätystä George Ramsayn kanssa. Ramsay johdatti nimenomaan Aston Villan kuuteen cup-voittoon aikanaan.