Jaron kannattajat palkitsivat tänään aamulla joukkueen harjoituksissa 16-vuotiaan Serge Atakayin stipendillä, jonka ansiosta nuorukainen voi lähteä käymään Kongon demokraattisessa tasavallassa, jossa hänen perheensä asuu edelleen.

Atakayi saapui Suomeen 11-vuotiaana pelaamaan Helsinki Cupia. Nuorukainen päätti tuolloin hakea turvapaikkaa Suomesta. Kongon demokraattinen tasavalta on erittäin epävakaa, pinta-alaltaan lähes Länsi-Euroopan kokoinen valtio, jossa on sodittu valtioiden tai sissiryhmittymien toimesta enemmän tai vähemmän aktiivisesti viimeiset 20 vuotta.

Nuori mies teki tällä kaudella Veikkausliigan historiaa iskettyään maalin vierasottelussa HIFK:ta vastaan 16 vuoden ja 107 päivän iässä. Hän on nuorin sarjassa maalin tehnyt pelaaja.

– Kannattajat halusivat Mikael Johanssonin johdolla huomioida Serge Atakayin loistavasti alkanutta jalkapallouraa Jarossa sekä Pietarsaaressa. Sergen tarina on jarolaisille tuttu ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä että matkusteluun tarkoitettu stipendi olisi sopiva tapa sillä Sergellä ei ole pitkään aikaan ollut mahdollisuus tavata Kongossa asuvaa perhettään, kirjoittaa Jaro Supporters -yhteisö Facebook-tilillään.

Tästä vielä linkki kuvaan ja kirjoitukseen.