Argentiinan tähti Lionel Messi oli tiettävästi niin harmissaan Copa American finaalitappiosta, että jätti pokkaamatta turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

Messi sai asiasta tiedon ennen pystin jakoa, ja ilmeisesti pokaali ei ollut hävityssä mielentilassa Messin mieleen. Minutouno.comin mukaan kisaisännillä ei ollut tilanteeseen toista suunnitelmaa, joten palkinto yksinkertaisesti jätettiin jakamatta.

Tiedossa ei ole, miten palkinnolle lopulta kävi. Kukaan ei tätä pystiä kuitenkaan pokannut. Päätös oli erikoinen, sillä harvemmin palkintoa, joka on totuttu jakamaan, jätetään yksinkertaisesti antamatta.

Messi kieltäytyi jo toista kertaa turnauksessa palkinnosta, sillä alkulohkossa Paraguayta vastaan FC Barcelonan avainpelaaja ei kaivannut ottelun parhaan pelaajan palkintoa.

Messi on kärsinyt maajoukkueessa pettymyksiä, sillä vuosi sitten MM-kisoissa Argentiina joutui tyytymään myös hopeaan. Tuon Saksaa vastaan kärsityn finaalitappion jälkeen Messi sai myös muuten parhaan pelaajan palkinnon.

Chilelle Argentiina hävisi Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa rangaistuspotkukisan jälkeen 4-1-lukemin.

BeIN Sportsin video näyttää, että Messille tarkoitettu palkinto vedettiin todennäköisesti pois lavalta ennen sen jakamista.