PS Kemin ja TPS:n odotettu kärkipeli Ykkösessä sunnuntaina keräsi harvinaiset tilastot, sillä peräti neljä pelaajaa ajettiin ulos. Ottelun vei nimiinsä kotijoukkue maalein 1-0.

Jo ensimmäisellä jaksolla maalivahti Oskari Forsmanin peräti kahdeksan peräkkäisen pelin nollaputki rikkoutui, kun Sasa Jovovic sijoitti pallon tolpan juureen. Ja lisää vaikeuksia turkulaisille tuli vain reilut kymmenen minuuttia maalin jälkeen, kun se ajautui miesvajaalle.

Korttitulvan aloitti puolen tunnin kohdalla turkulaisten luottopelaaja Sami Rähmönen napatessaan toisen varoituksen. Kummallista kyllä, vaikka TPS pelasi toisen puoliajan pitkään vajaalla, ei se kovin paljon kenttätapahtumiin heijastunut.

Vasta 80. minuutilla puntit tasoittuivat, ja sen jälkeen tuhatpäinen kemiläisyleisö sakin vasta kortteja katsella. Ensin PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen syöksyi alueeltaan ulos ja kaatoi Mikko Hyyrysen tasoittaen punakorttitilastot.

Punaisia kortteja TPS sai kuitenkin vielä kaksi kotijoukkuetta enemmän. Ensin TPS-puolustaja Mikael Liespuu ansaitsi toisen keltaisen kortin kaatamalla Cornelius Stewartin. Vielä aivan ottelun lopussa Juri Kinnunen jyräsi vastustajaa niin, että tuloksena oli ottelun neljäs punainen kortti.

PS Kemi nousi takaisin Ykkösen piikkipaikalle ohi PK-35:n. TPS on edelleen sarjassa kolmantena. TPS:llä oli ennen koitosta allaan kahdeksan ottelun mittainen tappiottomien pelien putki.

Palkintoraatien mielestä eniten edukseen pelissä esiintyivät Saku Kvist, Sasa Jovovic, Washilly Tshibasu ja Felix Gustavsson.