Belgian pääsarjaan siirtyvä Valtteri Moren pelaa toistaiseksi viimeisen ottelunsa Helsingin Jalkapalloklubin paidassa keskiviikkona.

Moren on Klubin mukana viimeistä kertaa elintärkeässä Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa FC Astanaa vastaan. Panoksena on suora paikka Euroopan liigan lohkovaiheeseen ja pääsy Mestarien liigan playoff-vaiheeseen.

Kazakstanissa keskiviikkona pelattavan ottelun jälkeen Moren matkustaa Belgiaan, missä hän liittyy uuden seuransa Waasland-Beverenin rinkiin. Suomalaistoppari solmi seuran kanssa hiljattain kolmen vuoden pituisen sopimuksen.

Belgiassa 24-vuotiasta keskuspuolustajaa odottavat uudet haasteet. Hän ei kuitenkaan halua ajatella niitä vielä, vaan keskittyy ainoastaan keskiviikon otteluun, koska silloin on paljon pelissä. Voitto tarkoittaisi HJK:lle vähintään reilun viiden miljoonan euron tuloja ja takaisi sen, että eurocupin otteluita nähtäisiin Suomessa syksylläkin.

– Kyllä siinä haluaa sitä kautta auttaa kaverit lohkovaiheeseen. Se olisi tosi siisti tapa lähteä. Siihen on suunnattu kaikki keskittyminen, Moren sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Ensimmäinen osaottelu päättyi viime viikolla 0-0-tasapeliin Töölön Sonera-stadionilla Helsingissä. Morenin mielestä Klubi on lähellä jatkopaikkaa, jos se onnistuu hiukan parantamaan otteitaan viime kamppailusta.

– Täytyy puolustaa tosi hyvin ja tehdä paikoista maalit. Mielestäni viime peli oli semmoinen millä voi päästä tältä kierrokselta jatkoon. Täytyy vain käyttää paikat hyväksi.

Moren pelasi viimeisen kotipelinsä lauantaina ystävyysottelussa Englannin valioliiajoukkue Liverpoolia vastaan. Klubin 0-2-tappioon päättynyt ottelu pelattiin Helsingissä, mutta ei Klubin oikealla kotiareenalla Sonera-stadionilla, vaan olympiastadionilla. Soneralla Moren tahkosi viimeiset minuuttinsa kotiyleisön edessä reilu viikko sitten lauantaina pelatussa Veikkausliigan pelissä KTP:ta vastaan.

– Pidin sitä viime peliä (KTP:ta vastaan) ehkä enemmän kotipelinä. Ei olympiastadion ihan kotikenttä ollut, mutta ihan kiva siinä oli pelata, Moren nauraa.

HJK:n kannattajajoukko ei saapunut paikalle Liverpoolia vastaan, sillä fanit protestoivat ottelun järjestämisaikaa. Alun perin Klubin piti pelata 1.8. vierasottelu IFK Mariehamnia vastaan Maarianhaminassa. Monet kannattajat olivat jo ostaneet laivamatkat Ahvenanmaalle ja takaisin, mutta peli peruttiin Liverpoolin saapumisen takia. Pelipäivän muutoksesta suivaantuneina HJK:n faniryhmä osoitti mieltään jättämällä englantilaisjätin vierailun väliin.

Moren älysi hyvästellä helsinkiläisseuran kannattajat jo KTP:ta vastaan. Hän tiesi, että tilaisuus oli viimeinen.

– Ei se ihan sikana harmittanut. Kyllä siinä keskittyy siihen pelaamiseen, vaikka he eivät siellä olleetkaan. Kyllähän he sinne aina äänen värinää tuovat. Tiesin jo silloin (KTP:ta vastaan) olevani lähdössä. Kun he alkoivat huutaa nimeäni, ajattelin pistää ylimääräiset taputukset siihen perään.

HJK:n ja Astanan välinen ottelu alkaa keskiviikkona 5.8. klo 17 Suomen aikaa. Ottelu ei näy Suomessa miltään tv-kanavalta.

Christos Zavros
Twitter @CZavros