Liverpool kukisti HJK:n Olympiastadionilla 2-0-lukemin. Kamppailu oli englantilaisjoukkueelle kauden viimeinen varsinaisen ykkösjoukkueen harjoituspeli ennen ensi viikonlopun Valioliiga-kautta. HJK-pelin avauskokoonpanosta hyvinkin 8-9 pelaajaa ovat myös avauksessa Valioliigan avauskierroksella.

HJK pysyi vielä avausjakson mukana ja puolusti vahvasti. Liverpool kuitenkin otti ottelun edetessä yhä enemmän otetta ja iski tarvittavat maalit toisella jaksolla. Maalintekijöinä nuori hyökkääjä Divock Origi sekä taiturimainen pelintekijä Philippe Coutinho. Molemmat maalit syötti kesällä joukkueeseen Manchester Citystä tullut James Milner.

Liverpoolin manageri Brendan Rodgers näki illan ottelun ja vastustajan olleen sopiva viikkoa ennen Valioliigan alkua.

– Meillä on takana paljon matkustelua ja tämä oli hyvä peli rakentaa kuntoa Valioliigaan. Toinen puoliaika oli meiltä varsinkin vahva. Pystyimme prässäämään paremmin ja näytimme kuntotason olevan hyvä, Rodgers kommentoi ottelun jälkeen lehdistölle.

Liverpool avaa Valioliigan vieraspelillä Stokessa. Joukkueet kohtasivat viime kauden päätöskierroksella, jolloin ilman panosta pelannut Liverpool hävisi tylysti 1-6-lukemin. Rodgers katsoo nyt joukkueensa olevan valmiina, kun h-hetki koittaa.

– Avauskokoonpano on selkiytynyt mielessäni. Olemme valmiita Valioliigaan ensi viikonloppuna.