Mestarien liigaa pelataan jälleen ja tiistain yksi mielenkiintoisimmista otteluista on Barcelonan ja Bayer Leverkusenin välinen kamppailu Kataloniassa.

Leverkusen johtaa lohkoa kaadettuaan BATE Borisovin avauskierroksella 4-1-lukemin. Barcelona pelasi avauspelissään tasan 1-1-lukemin AS Roman kanssa vieraskentällä.

Barcelona lähtee otteluun suurena suosikkina, mutta täyttä riemukulkua ei joukkueen kausi ole ollut. Se hävisi viime keskiviikkona tylysti 1-4-lukemin Celta Vigolle. Barca palasi toki viikonloppuna voittokantaan, mutta Las Palmas kaatui vain niukasti 2-1-lukemin.

Messitön mahdollisuus

Barcelona joutuu tulevat viikot pelaamaan ilman Lionel Messiä, joka loukkasi polvensa lauantaina. Hän on sivussa parisen kuukautta.

– Messi on korvaamaton. Yritämme kuitenkin pelata samaan tapaan muiden pelaajien kanssa. Tämä on meille houkutteleva haaste: kuinka olla kilpailukykyinen ilman maailman parasta pelaajaa, Barca-luotsi Luis Enrique kertoi UEFA:comssa.

Barcelonalta puuttuu pelistä myös Thomas Vermaelen, Rafinha ja Adriano.

Leverkusen löysi maalijyvän

Leverkusen tappelee Bundesliigassa tutusti sijoista kärkipäässä, joskin ero kärkeen – puhtaan pelin Bayern Müncheniin – on venynyt seitsemän kierroksen aikana jo yhdeksään pisteeseen.

Leverkusenin ongelmana on ollut maalinteon tehottomuus kotimaassa. Joukkue on tehnyt vain seitsemän maalia yhtä moneen otteluun. Ketsuppipullo aukeni ainakin hetkeksi viikonloppuna, kun joukkue voitti Werder Bremenin vieraissa 3-0-lukemin.

Puolustus on koko alkukauden ollut suhteellisen vahva, mikä onkin ehkä tärkein osa-alue tällaisessa vieraspelissä.

– Meillä on paljon uskoa kykyihimme, jotka ovat kompakti puolustuspelaaminen ja hyökkäyksiin lähtö tehokkaasti tilaisuuksien tullen. Jos pystymme maalintekoon, voi jotain positiivista tulla tulokseksi, Leverkusen-luotsi Roger Schmidt mietti.

Ilman Messiäkin Barcelona on Luis Suarezin, Neymarin ja kumppaneiden myötä huippuvaarallinen hyökkäyksessä. Leverkusen tarvitsee tasapeliinkin liki täydellisen suorituksen.

Kertoimet (Betsafe)

Barcelona-Bayer Leverkusen (tiistai, klo 21.45, Yle)
1 kerroin 1,34
X kerroin 5,00
2 kerroin 8,75