Miesten jalkapallon pääsarjan, Veikkausliigan, jatkosta on neuvoteltu tänä syksynä Palloliiton ja liigan välillä. Käytännössä neuvotteluja ovat käyneet liiton ja liigan asettamat työryhmät.

Palloliitto ja veikkausliigaseurat eivät aiemmin päässeet sopuun pääsarjan järjestämisoikeuksista. Liigaseurat olivat närkästyneitä Palloliiton pyrkimyksistä kaapata järjestämisoikeudet itselleen.

Veikkausliigan hallitus ehdotti Palloliiton hallitukselle yksimielisesti viisivuotista sopimusta, jonka aikana liigan järjestämisoikeudet pysyisivät sitä pyörittävällä Sarjaseurat ry:llä. Entinen sopimus olisi päättynyt tämän vuoden lopussa.

Perjantaina Palloliitto tiedotti, että ”liittohallitus on hyväksynyt Palloliiton ja Veikkausliigan työryhmien esityksen ylimmän sarjatason järjestämistä koskevaksi sopimukseksi vuoteen 2020 asti”.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori?

– Työryhmät ovat löytäneet yhteisymmärryksen, ja liittohallitus siunasi nyt päätöksen. Veikkausliigan hallitus kokoontuu marraskuun lopulla, joten päätös voi tulla voimaan vasta sen jälkeen, Erävuori kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Teoriassa on toki mahdollista, että liigahallitus ei hyväksy päätöstä, mutta todennäköistä se ei ole. Näillä näkymin jalkapalloliigan toiminta on siis jatkumassa pitkälti ennallaan vuoteen 2020 asti.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros