Manchester City on marssinut alkukaudella uuden managerinsa Pep Guardiolan alaisuudessa voitosta voittoon. Ensimmäinen kauneusvirhe tuli edellisessä Mestarien liigan ottelussa Celticiä vastaan, kun City pelasi tasapelin. Nyt tuli tappio Tottenhamille Valioliigassa.

Tottenham oli selkeästi Cityä parempi ja otti ansaitusti kolme pistettä kotikentällään White Hart Lanella. Tappio oli Citylle ensimmäinen Guardiolan manageri-aikana.

Tottenham otti ottelussa kuskin paikan heti ottelun alussa, kun 9. minuutilla pallo kimposi Manchester City -puolustaja Aleksandar Kolarovin kautta maaliin.

Tauolle mentiin Tottenhamin 2-0-johdossa. Toisen osuman Spursille teki Dele Alli. Syötön maaliin tarjoili hurjassa vireessä oleva Son Heung-min.

Tottenham-laituri Erik Lamelalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti 65. minuutilla rankkarista, mutta City-maalivahti Claudio Bravo venyi hienosti laukauksen eteen. Rankkari vihellettiin, kun Fernandinho kaatoi Allin takaapäin.

Voiton myötä Tottenham nousi pisteen päähän sarjaa johtavasta Manchester Citystä. Spurs ei ole hävinnyt tällä kaudella veilä yhtäkään ottelua.

Valioliigatulokset sunnuntaina:

Manchester United – Stoke 1-1
Leicester – Southampton 0-0
Tottenham – Manchester City 2-0
Burnley – Arsenal, pelataan kello 18.30