HIFK ja 22-vuotias laitapelaaja Nnaemeka Anyamele ovat allekirjoittaneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Kaksi edellistä kautta HIFK:ssa pelannut Anyamele pelasi viime kaudella IFK-paidassa 22 liigaottelua. Tuleva kausi on Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvolle ja useimmiten laitapuolustajana tai laitahyökkääjänä esiintyvälle pelaajalle kolmas peräkkäinen HIFK:ssa.

– Yksi isoin jatkosopimukseen johtaneista tekijöistä olivat meidän upeat fanimme, jotka uskovat meihin aina loppuun asti, vaikka pelit menisivätkin välillä heikosti. En ole kokenut vastaavaa missään muussa joukkueessa. He ovat jokaisessa ottelussa täysillä messissä ja tukena, Anyamele kehui seuran nettisivuilla.

Anyamele siirtyi HIFK:n riveihin kaudeksi 2015 FC Hongan riveistä, jossa hän pelasi kaksi kautta Veikkausliigaa. Yhteensä neljän liigakauden aikana Anyamelen tilille on kertynyt 86 liigaottelua, joten ensi kaudella varsinkin nopeudestaan tunnettu ”Emeka” tulee hätyyttelemään 100 pelatun liigaottelun rajapyykkiä.

Anyamelesta olivat HIFK:n lisäksi kiinnostuneita myös pari muuta liigaseuraa. Lisäksi hän käväisi näyttäytymässä ulkomailla ja haistelemassa ison maailman meininkiä. Anyamelella on edelleen kova halu päästä urallaan kansainvälisille kentille.

– Kyselyitä tuli muista kotimaisista seuroista, mutta ei mitään konkreettista. Kävin Englannissa testijaksolla ja näin siellä todella läheltä, millaista elämä on ammattilaisena. Se oli minulle silmiä avaava kokemus ja näytti minulle sen, kuinka paljon pitää tehdä lisää töitä, että pääsen eteenpäin urallani. Siirtyminen kansainvälisille kentille on yhä ehdottomasti tavoitteenani, Anyamele kertoi.

Lähde: HIFK Fotboll