TPS:n keskikenttäpelaaja Abukar Mohamed siirtyy italialaisen SS Lazion riveihin 4,5-vuotisella sopimuksella. 18-vuotias keskikenttäpelaaja leireili viime viikolla Roomassa ja hän vakuutti italialaisseuran omalla osaamisellaan.

Mohamed siirtyy aluksi Lazion Primavera-joukkueeseen, joka vastaa suomalaista A-juniori-ikäluokkaa. Mohamedilla oli voimassa oleva pelaajasopimus TPS:n kanssa, joten Lazio maksaa siirrosta korvauksen. TPS ei kertonut siirtosummaa julkisuuteen.

– Abu on tehnyt nöyrästi ja tunnollisesti töitä koko ajan ja hän kehittyi viime kaudella isoin harppauksin. Annoimme hänelle vastuuta edustusjoukkueessa henkilökohtaisen kehityksen sekä omien ansioiden mukaan ja hän nousikin yhdeksi meidän parhaista pelaajistamme, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi seuran tiedotteessa.

Mohamed siirtyi reilu vuosi sitten tamperelaisesta TPV:stä Turkuun ja TPS:n Akatemiaan. Hän nousi jo ensimmäisellä kaudellaan myös TPS:n edustusjoukkueeseen ja vakiinnutti siellä paikkansa.

Pelejä kertyi lopulta viime kaudella Ykkösessä yhteensä 21. Puolustavassa roolissa keskikentän pohjalla pelaava Mohamed nousi näyttöjensä myötä myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen.

– Hänen kehityskaareensa kuuluu loogisesti myös lisääntynyt vastuu ikäkausimaajoukkueessa. Abu on tehnyt todella hyvän vaikutuksen Roomassa, koska hänelle tarjottiin sopimusta heti leirijakson jälkeen. En ollut täysin yllättynyt Lazion tarjouksesta, sillä poika on todella lahjakas, Laurikainen sanoi.

Lähde: TPS