SJK voitti lauantaina näytöstyyliin Kakkosessa pelaavan FC Jazzin Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. 6-0-voitto oli omistettu SJK-pelaaja Timo Tahvanaisen mukaan potkut saaneelle päävalmentajalle Simo Valakarille.

– Pelattiin vielä joukkueena yksi voitto Simolle, Tahvanainen kertoi Ilkalle.

Uutisoimme perjantaina, että Valakari sai potkut SJK:n päävalmentajan paikalta. Tieto tuli Tahvanaisen mukaan myös SJK:n pelaajistolle täysin yllätyksenä.

– Ennen perjantain harjoituksia kuulimme, mitä on kabinetin puolella tapahtunut. Aika hämmentynyt olo siinä ensimmäiseksi tuli. Sen lisäksi mieli oli tietysti surullinenkin.

Tahvanainen olisi mielellään jatkanut yhteistyötä Valakarin kanssa.

– Itse olen esimerkiksi tehnyt pitkään töitä Valakarin kanssa, ja hän on ollut iso osa elämääni. Kyllä tuo tieto kosketti monella tavalla ja yleistunnelma pukukopissa oli haikea, Tahvanainen totesi.

Lauantain ottelussa Jazzia vastaan joukkuetta valmensi SJK Akatemian valmentaja Brian Page. SJK:n uutena päävalmentajana aloittaa Sixten Boström.

Valakari on tehnyt SJK:n peräsimessä loistavaa työtä, joten ero tuli siltäkin kannalta puskista.

– Valakari on ilman muuta hyvä valmentaja, siitä tuskin kukaan on eri mieltä. Vaatii tämän totuttelu varmasti oman aikansa, mutta maanantaina alkaa sitten uusi aika. Katseet pitää vaan kääntää nopeasti tulevaisuuteen, Tahvanainen sanoi.