Manchester United jäi keskiviikkona nöyryyttävään maalittomaan tasapeliin kotonaan Hullia vastaan.

Ja jälleen manageri Jose Mourinho puhui pelkästään maalinteon vaikeudesta ottelun jälkeen. Manchester Unitedin ongelma ei ole niin pinnallinen.

Mielestäni se on siinä, että Jose Mourinho on jo nyt peluuttanut avainpelaajansa puhki. ManU aloitti tämän kauden harjoituspeleillä 16. heinäkuuta. Sen jälkeen joukkue on pelannut 5,5 kuukaudessa 42 ottelua. Se tekee 7,6 ottelua / kuukausi eli lähes kaksi peliä viikossa – liki puolen vuoden ajan.

Ja Mourinho on peluuttanut ykköstykkejään oikeastaan koko ajan; niin Valioliigassa, Eurooppa-liigassa, FA Cupissa kuin jopa Liigacupissa.

Varsinainen kilpailukausi alkoi 7.8. Community Shield -ottelussa. Sen jälkeen esimerkiksi maalivahti David De Gea on pelannut 31 ottelua, puolustaja Antonio Valencia saman määrän. Zlatan Ibrahimovic on pelannut 32 ottelua.

Mourinho ei ole lepuuttanut avainpelaajiaan juuri lainkaan. Ja jos ManU menee FA Cupissa ja Eurooppa-liigassa päätyyn asti, on pelejä jäljellä vielä yli 30. Kuorma on, ja on ollut jo, valtava.

Mourinho koki ison kolauksen egolleen viime vuonna, kun hän sai potkut Chelseasta surkean syksyn jälkeen. Nyt hän janoaa joka ikistä pokaalia valtavalla raivolla. Olisiko jostakin kannattanut tinkiä? Nyt näyttää nimittäin siltä, että Unitedin peli alkaa tukehtua maitohappoihin juuri silloin, kun kaikkia kilpailuja aletaan ratkoa. Onko Mourinho jo hirttänyt ManU:n tämän kauden osalta älyttömällä peluuttamisellaan?

Vuodenvaihteessa United oli yhdeksän ottelun voittoputkessa. Sen jälkeen se on pelannut viisi ottelua (Hull x2, Wigan, Stoke ja Liverpool), mutta voittoja on tullut vain yksi. Tällä tahdilla Manchester United tulee romahtamaan keväällä täydellisesti. Mestarien liigan karsintapaikka on neljän pisteen päässä, ja jos joukkue ei sitä saavuta, on kausi katastrofi.

Ja tyly fakta on, että panokset kasvavat koko ajan, eikä avainmiehiä ole varaa lepuuttaa enää käytännössä lainkaan. Ihminen ei kestä määräänsä enempää kuormaa – ei edes superhessu Zlatan Ibrahimovic.

LAURI HOLLO