Suomen Cupin lohkovaiheessa pelataan tänään, keskiviikkona, neljä ottelua, joista peräti kolme on derbyjä.

HJK isännöi HIFK:ta Stadin derbyssä, joka pelataan Sonera Stadiumilla. Lapin derbyssä kohtaavat RoPS sekä PS Kemi. Kolmantena derbynä pelataan Pohjanmaan paikallistaisto, jossa toisistaan mittaa ottavat SJK sekä VPS. Keskiviikon neljäs Suomen Cupin ottelu pelataan Ahvenanmaalla, jossa kohtaavat IFK Mariehamn sekä FC Inter.

Panoksena jatkopaikka

Pohjanmaan derbyssä pelataan jatkopaikasta, kun otsikoissa päävalmentajapotkuista ollut SJK isännöi Vepsua.

SJK, VPS sekä Ykkösessä pelaava FF Jaro ovat tasapisteissä (yhdeksän pistettä), kun viimeinen kierros käynnistyy. VPS tarvitsee voiton varmistaakseen jatkopaikan, sillä SJK:n maaliero on vahvempi. Jaro pelaa vasta lauantaina selvästi heikompaa FC Jazzia vastaa, joten lopulliset jatkoonmenijät varmistuvat vasta silloin.

Viiden lohkon paras kolmanneksi sijoittunut joukkue jatkaa vielä neljännesvälieriin. A-lohkon RoPS ja PS Kemi voivat nousta parhaaksi lohkokolmoseksi, joten kaikki on vielä siltäkin osin auki.

Kumpi vie Helsingin herruuden?

HJK lähtee selvänä ennakkosuosikkina HIFK:ta vastaan. HIFK:n harjoituskausi on ollut hankala. Päävalmentaja Antti Muurinen lomaili ensimmäiset Suomen Cupin ottelut ulkomailla, ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. HIFK on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Derbyt ovat silti aina eri pelejä, jonka myöntää myös HJK:n päävalmentaja Mika Lehosuo.

– Kovia pelejä nämä derbyt ovat olleet, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Nyt selkeä tavoite on kääntää tilanne niin, että me olemme parempia pelillisesti ja tuloksellisesti kuin viime vuosina, Lehkosuo sanoi HJK TV:n haastattelussa.

HIFK lähtee otteluun siipirikkoisena. Tähtirintojen kokoonpanosta puuttuvat Juho Mäkelä, Tommi Vesala, Jukka Halme, Pekka Sihvola, Pauli Kuusijärvi sekä Kristian Heinolainen.