Veikkausliigaseura HIFK nousi viime helmikuussa otsikoihin, kun joukkue hävisi Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Ykkösessä pelaavalle FC Hongalle rumasti 0-3. Tappio ei olisi välttämättä yksin vielä noussut niin suureksi asiaksi, mutta kun päävalmentaja Antti Muurinen vietti samaan aikaan lomaa Thaimaassa, soppa oli valmis.

Muurinen oli varannut kyseisen lomamatkan jo vuosi sitten viettäessään sapattivapaata valmentamisesta. Loman ajankohta osui ikävästi muuttuneisiin suunnitelmiin, joissa Muurisesta tuli lopulta HIFK:n päävalmentaja.

– Kiva että kysyt tästä, Muurinen aloittaa ja jatkaa:

– En ollut vielä vuosi sitten IFK:n valmentaja, tulin vasta kesken kauden ja valmensin elo-, syys- ja lokakuun, kun IFK oli putoamassa. Olin vuosi sitten Thaimassaa, ja varasin silloin siellä ollessani uuden reissun, kun sen sai silloin hieman paremmalla hinnalla.

Muurinen lähti reissuun ja hänellä oli lomamatkaansa seuran hyväksyntä. Jo Muurisen jatkosopimuksen neuvotteluissa oli asia käyty läpi.

– Enhän minä silloin matkaa varatessa tiennyt, että valmentaisin IFK:ta tammikuussa 2017. Siinä vaiheessa sitten, kun neuvottelimme seuran kanssa jatkosta, kerroin, että tässä on tällainen pikku mutta.

– Sanoin, että voin ilman muuta perua lomamatkan. Minun tapani toimia on se, että olisin mielelläni perunut matkan. Kaarlo Kankkunen (seuran puheenjohtaja) sanoi, että ei ole mitään tarvetta perua matkaa, kunhan hoidan niin, että organisaatio toimii, Muurinen sanoo.

Muurisen mukaan hän oli koko loman ajan yhteydessä apuvalmentaja Mikko Eskelisen kanssa, eikä reissuun seuran sisällä sisältynyt mitään dramatiikkaa.

– Siinä reissussa ei ollut mitään salamyhkäistä. Vanha valmentaja kun sai olla kaksi viikkoa siellä, niin kaikki oli heti paremmalla tuulella, Muurinen kertoo nauraen.