Liverpoolissa pitkän uran tehnyt toppari Sami Hyypiä on pelannut urallaan usean Merseysiden derbyn. Hyypiä muisteli Betssonin haastattelussa kuumia otteluita Evertonia vastaan.

Hyypiän mukaan Merseysiden derbyissä on aina ollut hyvä tunnelma, mutta kannattajat ovat silti pystyneet olemaan sovussa toistensa kanssa.

– Sen huomasi, että se oli ihmisille tärkeä matsi. Kuitenkin se oli myös ystävällinen paikalliskamppailu. Totta kai molemmat halusivat voittaa ja vedettiin tosissaan, mutta perheen sisällä saattoi olla molempien joukkueiden kannattajia, joten se ei niin vihamielinen kamppailu voinut ollut, Hyypiä kertoo.

Hyypiän mukaan Evertonille paikalliskamppailun voittaminen oli todella suuri juttu.

– Muistan, että jos hävittiin Evertonille, niin parin viikon ajan videokaupoista löytyi dvd siitä pelistä, kun Everton voitti Liverpoolin. Sanoin aina Evertonin kannattajille, että jos keskittyisitte samalla tavalla muihinkin otteluihin kuin vain kahteen Liverpool-otteluun, niin teillä ei olisi koskaan hätää pudota sarjasta, Hyypiä muistelee.

Hyypiän Liverpool-uran loppuvaiheilla mies kunnostautui Merseysiden derbyssä oman maalin tekemisessä.

– Yritin vain keskittyä loppupeliin, mutta joka kerta kun sain pallon, niin Evertonin fanit alkoivat huutamaan, että ”lauo, lauo”. Enempi se vain nauratti, onneksi voitettiin se peli.

– Seuraavana vuonna, kun olin vaihtopenkillä Evertonia vastaan ja menin lämmittelemään, niin kyllä sieltä aika hurjaa tekstiä tuli. Yksi ukko huusi, että ”Hyypiä, mene kentälle, että mekin saisimme maalin”. Se vähän hymyilytti ja näytin hänelle peukkua. En sitten päässyt kentälle siinä pelissä, niin ei saanut Everton maalia, Hyypiä kertoo hymyillen.