Legia Varsovan suomalaishyökkääjä Kasper Hämäläinen, 30, jätettiin tällä kertaa Huuhkajien ryhmästä pois. Hämäläinen on jäänyt vähälle peliajalle Puolassa, vaikka viime aikoina vastuu on taas kasvanut.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli puhunut Hämäläisen kanssa asiasta ja uskoi, että hän voi hyvin nousta jatkossa takaisin maajoukkueen mukaan.

– Ilahduttavaa on ollut nähdä, että peliaikaa on tullut. Hän (Hämäläinen) on ilman muuta kaavailuissa mukana. Toivon hänelle onnistumisia ja sitä kautta pääsisi lähemmäksi peliryhmää, Kanerva sanoi viime viikolla lehdistötilaisuudessa.

Hämäläinen pelasi viime sunnuntaina Legia Varsovan avauskokoonpanossa, mutta hänet otettiin vaihtoon 56. minuutilla, kun joukkue kaatoi Lechia Gdanskin maalein 2-1. Hämäläinen oli vaitonainen tulevaisuudestaan Puolan suurseurassa, jonne hän teki viime vuonna kolmen vuoden sopimuksen.

– Kesällä olisi vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, mutta saa nyt nähdä, mitä silloin tapahtuu. Riippuu paljon siitä, miten kauden loppupelit menevät. Tilanteeni on kiinni niin monesta asiasta, joten siitä on nyt kesken kautta vielä turha tarkemmin jutella, Hämäläinen kertoi Turun Sanomille.

Hämäläinen pelasi sunnuntaina laidalla, vaikka miehen omien sanojensa mukaan ominaisin pelipaikka olisi kymppipaikalla. Kilpailu on kuitenkin Legiassa kovaa.

– Tässä on sellainen pattilanne, että joukkueemme oikeastaan paras pelaaja Vadis Odjidja Ofoe pelaa nimenomaan kymppipaikkaa, joten sille paikalle on erittäin vaikea päästä, Hämäläinen sanoi.

Hämäläisen asenne sai silti Legian päävalmentaja Jacek Magieralta kiitosta:

– Hämäläinen on erittäin tärkeä pelaaja Legia Varsovalle. Hän on pelannut nyt kolmessa pelissä putkeen. Legia on iso seura, mutta hyvälle pelaajalle on aina tarvetta. Hämäläinen on osoittanut hyvää asennetta sekä harjoituksissa että peleissä, joten olen tyytyväinen häneen.

Legia on Puolan pääsarjassa toisena, pisteen perässä sarjaa johtavasta Jagiellonia Białystokista.

Voit lukea lisää Hämäläisestä TS:n artikkeleista tästä (Hämäläisen kommentteja) ja tästä (valmentajan kommentit).