HJK hävisi eilen VPS:lle Veikkausliigan ottelussa 1-2. Osa HJK:n kannattajista ei kuitenkaan koskaan tätä tappiota nähnyt, vaikka tarkoitus oli.

HJK:n kannattajat olivat lauantaina liikkeellä kahdella bussilla Vaasaan, mutta Pohjanmaan poliisi käänsi toisen busseista takaisin Helsinkiin päin noin 60 kilometriä ennen Vaasaa. Näin ollen toinenkin bussi lähti takaisin pääkaupunkiin solidaarisuudesta.

– Puutuimme ennakolta henkeä, terveyttä ja vapautta uhkaavaan tilanteeseen VPS:n ja HJK:n otteluun liittyen, komisario Vesa Toivanen Pohjanmaan poliisista perusteli Ilta-Sanomille.

Toivasen mukaan päätös tehtiin poliisilain mukaan. Teolla haluttiin varmistaa, etteivät HJK:n ja VPS:n kannattajat joutuneet törmäyskurssille. Lisäksi poliisilla oli tiedossa, että bussissa oli ollut mukana henkilöitä, joilta löytyi entistä taustaa tappeluista.

– Meillä oli ennakkotieto, että toisessa bussissa on henkilöitä, jotka ovat aiemmin olleet mukana kannattajien välisissä kahakoissa ja tappeluissa – viimeksi muutama viikko sitten Maarianhaminassa, Toivanen kertoi.

Lue IS:n juttu aiheesta kokonaisuudessaan täältä.