Italialainen maalivahtilegenda Gianluigi Buffon on saavuttanut ammattilaisurallaan lähes kaiken, mitä jalkapallossa on mahdollista. Mestarien liigan voitto on kuitenkin jäänyt uupumaan miehen ansioluettelosta. Menneellä kaudella Juventus selvitti tiensä finaaliin, mutta jäi kauas voitosta, kun Real Madrid murjoi italialaisseuran.

Tuttosportille antamassaan haastattelussa Buffon kertoi, että aikoo pelata ensi kauden vailla paineita. Maalivahti nosti esiin, että hän on tehnyt kaikille selväksi mihin pystyy ja mihin ei.

Buffonin päätös jatkaa on kerännyt kiitosta. Ja miksipä ei olisi: Mennyt kausi sujui loistavasti, eikä 39-vuotias ole kärsinyt suurista loukkaantumisista.

Kysyttäessä murskaluvuin päättyneestä finaaliottelusta Realia vastaan, Buffon nosti esiin relevantin näkökulman. Vaikka seura voitti Italiassa pääsarjan mestaruuden ja on muutenkin dominoinut viime vuodet, ovat kohtaamiset kansainvälisten suurseurojen kanssa jääneet vähemmälle.

Buffon kertoi, että ylivoimaiseksi käynyt Real oli yksinkertaisesti parempi. Mies vakuutti, että mitään erityistä ei ollut täydelliseltä luhistumiselta näyttäneen tappion takana. Espanjalaisseura oli vain niin paljon parempi.

Jatkopäätöksen myötä myös mahdollisuus vihdoin pokata Mestarien liigan pokaali on olemassa. Buffon sanoi suhtautuvansa asiaan käytännöllisesti. Miehen mukaan suurien joukkueiden kanssa pelaaminen kirittää häntä yksilönä, sekä Juventusta joukkueena. Voitosta ei kuitenkaan tule Buffonille päähänpinttymää.