HIFK:n esitys maanantaina KuPS:a vastaan oli suorastaan luokaton. Toki kuopiolaiset pelasivat myös yhden kauden parhaimmista peleistään, mutta IFK-leirissä silti riittää mietittävää.

KuPS kävi hakemassa kolme pistettä Helsingistä puhtaasti maalein 4-1. IFK:n päävalmentaja Antti Muurinen antoi ottelun jälkeen tunnustusta KuPS:lle.

– Pahin vastustaja, mitä vastaan ollaan tällä kaudella pelattu. Ensimmäisellä puoliajalla ei päästy peliin mukaan ja se johtui siitä, että KuPS oli vahva. Todella hyvä esitys heiltä. Olimme selkeästi askeleen jäljessä ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla saimme vähän enemmän aikaan, kun KuPS hieman nosti jalkaa kaasulta, Muurinen sanoi seuran nettisivuilla.

HIFK on sarjassa toiseksi viimeisenä, eli karsijan paikalla. Piste-ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin on kuusi pistettä.

– Tarvitsisimme voittoja. Täytyy sanoa, että valmentajana on kova homma pitää pelaajien mieliala korkealla, että seuraavassa pelissä voimme pelata paremmin, Muurinen myönsi.

IFK:n ainokaisen teki Mikael Forssell, joka on nyt onnistunut neljässä viimeisessä ottelussa peräkkäin. Esityön maaliin teki Mika Väyrynen, joka manaili HIFK-pelaajien taisteluasennetta Twitterissä ottelun jälkeen.

– Se oli kakkaa. He olivat selvästi parempia, mutta emme voi minkään joukkueen antaa voittaa meitä taisteluissa tuolla tavalla enää. Aiomme taistella loppuun saakka, Väyrynen kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Mika Väyrynen81

@MikaVayrynen
That was 💩
We were simply outplayed tonight but we can't let any team outfight us like that again. we'll fight til the end #together #hifk