Helsingin IFK otti keskiviikkona tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi kakkosena sarjataulukossa majailevan Vaasan Palloseuran kotikentällään 2-1.

Juho Lähde vei vieraat johtoon 25. minuutilla, mutta Mikael Forssellin ja Jukka Halmeen osumat toisella jaksolla nostivat HIFK:n tappioasemasta voittoon.

Kyseessä oli helsinkiläisten ensimmäinen täysi pistepotti kuuteen otteluun. Edellinen voitto tuli 21. kesäkuuta JJK:ta vastaan.

– Nyt heti ottelun jälkeen on tunne, että saimme ison päänahan. VPS on todella laadukas joukkue. Välillä Jerry Voutilaisen ja Steven Morrisseyn pitäminen oli tosi vaikeata, kertaa HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen seuran sivuilla.

– Pelisuunnitelmamme kuitenkin toimi varsinkin loppua kohti. Pystyimme ajoittain prässäämään tiukemmin ja ahtaammin. Tunnin kohdalla ottelu sai jotenkin erilaisen käänteen, kun aloimme hallitsemaan. 2-1 maalin jälkeen meillä oli vielä 2-3 erinomaista maalipaikkaa.

– Tämä oli erinomainen suoritus koko joukkueelta. Ei voi varmasti korostaa, kuinka tärkeät pisteet nämä oli meille. Kopissa on tällä hetkellä todella tyytyväisen oloisia pelaajia. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ilves-ottelua.

HIFK jatkaa VPS-voitosta huolimatta sarjan häntäpäässä, toiseksi viimeisenä ja kahdeksan pistettä jumbojoukkue JJK: yläpuolella. Se on viiden pisteen päässä pykälää ylempänä olevasta Rovaniemen Palloseurasta, joka pelaa 21. kierroksen ottelunsa torstaina IFK Mariehamnia vastaan.

Tähtirintojen seuraava ottelu on maanantaina Tampereella Ilvestä vastaan.