Espanjalaistähti Raul oli elokuussa jo lähtökuopissa Bundesliigasta. Hyökkääjä ei tullut toimeen ex-valmentaja Ralf Rangnickin kanssa ja siirto Valioliigaan oli lähellä.

FC Schalke ei kuitenkaan päästänyt miestä muualle, vaikka kyseessä oli lähes viimeinen tilaisuus rahastaa miljoonia euroja ennen tulevana kesänä päättyvää sopimusta.

Valmentajanvaihdoksen myötä Raul puhkesi syyskierroksella jälleen kukkaan, heilutti maaliverkkoja ja pelasi Huub Stevensin alaisuudessa muutoinkin erinomaisesti. Nyt espanjalaisen lähtöhalut tuntuvat kaikonneen.

– Tällä hetkellä ei ole olemassa ainuttakaan syytä, miksi en jäisi Schalkeen. Minulle on aina tärkeää, että perheeni viihtyy. Ja tällä hetkellä me viihdymme Saksassa, Raul sanoo Schalken nettisivuilla.

Myös saksalaisseura on jo useaan otteeseen ilmoittanut haluavansa jatkaa hyökkääjän kontrahtia. Miljoonista on tarkoitus vääntää vielä tammikuun aikana. Ongelmana on espanjalaisen nykypalkka 7 miljoonaa euroa, josta ex-seura Real Madrid maksaa 2 miljoonaa.

FC Schalke on kovalla säästökuurilla, eikä sillä ole periaatteessa mahdollisuuksia edes maksaa nykysitä osuuttaan eli viittä miljoonaa euroa kaudesta. Raul joutuisi siis jäädessään tyytymään roimaan palkanalennukseen. Saksalaiset pohtivat kuitenkin parhaillaan erilaisia kompensaatiomalleja. Raul voisi esimerkiksi kuitata läksiäispelinsä tulot itselleen tai hänelle tarjotaan Schalke-lähettilään tointa pelaajauran jatkoksi.

Raul muodostaa yhdessä suomalaisen Teemu Pukin ja hollantilaisen Klaas-Jan Huntelaarin kanssa yhden Bundesliigan kovimmista hyökkäystrioista.