Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustaman FC Schalken manageri Horst Heldt ei ollut lauantain Mainz-tasapelin yhteydessä mielissään oman kotiyleisön käytöksestä. Omalle joukkueelle kohdistuneen tuen sijaan katsomosta kantautui kentälle vihellyksiä.

Ainoastaan legendaarinen Nordkurve (Schalken kannattajakatsomo) saa Heldtiltä puhtaat paperit.

– Nordkurvea lukuun ottamatta stadion oli alusta alkaen hermostunut. Ihmiset saavat unelmoida mestaruudesta, mutta ei heidän pitäisi juosta ympäriinsä sinivalkoiset lasit päässä ja viheltää heti ensimmäisen harhasyötön jälkeen, Schalke-pomo kritisoi omiaan Bild-lehdessä.

– Joukkuetta kohtaan ei saa tulla paineita omilta faneilta. En pidä tästä lainkaan.

FC Schalken leirissä ei olla suostuttu puhumaan mestaruusmahdollisuuksista, vaan haastatteluissa ennakkosuosikin viitta isketään järjestäen FC Bayernin ja Borussia Dortmundin harteille. Heldt alleviivaa asian jälleen kerran.

– Mikäli joku luulee, että liidämme Bundesliigassa voitosta voittoon, unohtaa hän, että Bundesliiga on maailman kovin liiga. Odotukset täällä ovat liian korkealla. Meidän on oltava tilanteen kanssa varuillamme, Heldt painottaa.

FC Schalken seuraava liigapeli on vuorossa ensi lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa. Tuolloin joukkue vierailee Alexander Ringin edustaman Borussia Mönchengladbachin luona.