Helsingin Jalkapalloklubin 17-vuotias kärkimies Joel Pohjanpalo on noussut rytinällä Veikkausliigan parhaimpien – tai ainakin puhutuimpien – hyökkääjien joukkoon. Klubin avaukseen murtautunut nuorukainen paljastaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa jatkavansa kotimaassa kenties vielä tämän kauden, mutta suuremmat pelikentät varmasti odottavat peluria – ennemmin tai myöhemmin.

Viime kaudella Pohjanpalo asetti tavoitteekseen tehdä 10-15 maalia. Tämä tavoite rikkoutui nopeasti, sillä maalitykki iski lopulta yhteensä 33 täysosumaa sesongin aikana. Nyt hyökkääjä tähtää 10 maalin kauteen. Toistaako historia itseään?

Olit viime viikolla Liverpoolin testileirillä. Kuinka leiri sujui?

Testi meni tosin hyvin ja kaikki sujui ihan moitteettomasti.

Treenasin siellä reservien kanssa. Vauhti ja kovuus oli aika samanlaista kuin meillä Klubissa. Taitotaso oli jonkin verran parempi, mutta muuten aika samantyylistä.

Näkisitkö itse mahdollisena siirtymisen huippuseuraan jossain vaiheessa?

Totta kai sitten kun sen aika koittaa. Kyllä se on aina unelmana ollut, että pääsee jossain suurseurassa – Liverpool varsinkin suosikkiseurani – pelaamaan.

Oli jo hieno asia, että pääsin käymään siellä – jonkinlainen unelma sekin.

Nyt ainakin lähdetään siitä, että pelataan vielä Suomessa – eli tämä kausi Veikkausliigassa. Katsotaan sen jälkeen missä mennään.

Teit viime kaudella 33 maalia Kakkosessa Klubi 04:n riveissä. Mikä sinusta tekee niin kovan maalintekijän?

Paha sanoa. Yksi iso juttu on hyvät pelurit rinnalla. Jos alan miettimään, niin 25 maalia taisin tehdä yhdellä kosketuksella.

Tarjoilu on ollut loistavaa, enkä paikkoja hirveästi tuhlaile.

Jos viimeistely on suuri vahvuutesi, niin entäpä heikkoudet? Mitä ominaisuuksia nostaisit esiin?

Heikkoudet löytyvät varmasti eniten fysiikkapuolelta. Siellä on eniten kehitettävää.

Talven aikana olen tehnyt duunia nopeuden ja kovuuden eteen. Tuloksia on myös tullut ja kehitystä on tapahtunut. Ei viime kaudella ensimmäisissä matseissa nopeudesta ja kovuudesta ollut paljon tietoa. Silloin oli vaikeata pelata, mutta nyt kehitys on näkynyt jo Liigacup-peleissä – varsinkin nyt loppuvaiheissa.

Unibet tarjoaa lisäjännitystä jalkapallon seuraamiseen myös livevetojen muodossa. Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!

Oletko asettanut mitään henkilökohtaisia tavoitteita tulevalle kaudelle?

Tietysti mahdollisimman paljon peliaikaa pitäisi saada. Jos pelaa hyvin, pääsee kentälle.

Täytyy myös olla konkreettisia tavoitteita: 10 maalia liigassa vähintään on päämäärä.

Inter-kapteeni Henri Lehtonen puhui tuossa kieli poskessa, että turkulaisten kärkimies Irakli Sirbiladze voisi tehdä tuollaiset 25-30 maalia. Miltä tuollainen määrä kuulostaa?

Haha! Viime vuonna Kakkosessa tavoitteeni oli tehdä muistaakseni 10 tai 15 maalia. Sitten alkoi kulkea pikkaisen yli odotusten; tavoitteethan menevät sitten uusiksi sen mukaan miten kulkee.

Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Jari Litmanen on palannut Klubin harjoituksiin. Pystytkö ammentamaan paljon legendan suorittamisesta? Onko Jari antanut mitään käytännön vinkkejä?

On tuo iso juttu. Jari antaa neuvoja pelaamiseen ja kuuntelet niitä – ja otat neuvoista vaarin. Kyllä se kehittää pelaamista, kun on tuollainen ikoni vieressä.

Neuvot ovat liittyneet usein esimerkiksi liikkumiseen kentällä.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Unibet tarjoaa lisäjännitystä jalkapallon seuraamiseen myös livevetojen muodossa. Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!