Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) on nimennyt kolme suomalaista jalkapalloerotuomaria olympialaisten naisten lopputurnaukseen.

Erotuomari Kirsi Heikkinen (Pirkkala) sekä avustavat erotuomarit Tonja Paavola (Helsinki) ja Anu Jokela (Espoo) ovat mukana 28 joukkueen turnauksessa. Heikkisen johtamalla kolmikolla on kokemusta niin naisten MM- kuin EM-turnauksistakin, sekä UEFA Women’s Champions Leaguesta. Olympialaisissa kolmikko ei ole aiemmin ollut.

– Tämä on hieno hetki suomalaiselle jalkapallolle, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun turnaukseen on kutsuttu Suomesta erotuomari sekä kaksi avustavaa erotuomaria. Olympialaiset ovat ainutlaatuinen tilaisuus, koska mahdollisuus olla mukana on vain kerran neljässä vuodessa, Heikkinen kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Erotuomareiden urakka olympialaisissa alkaa jo 19.7., jolloin koulutuksen lisäksi tapahtumaan nimetyt erotuomarit suorittavat myös kuntotestit ennen turnauksen alkua.

– Edessä on hieno tapahtuma, sillä taso on yhtä kova kuin naisten MM-lopputurnauksessakin. Mukana ovat pääsääntöisesti samat joukkueet, Heikkinen jatkaa.

Naisten olympiajalkapalloa pelataan 25.7.–11.8.2012.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!