IFK Marienhamn palaa tietyllä tapaa juurilleen. Muutama ulkomaalaispelaajien sävyttämä vuosi on mennyttä aikaa ja joukkue on saanut useita hyviä paluumuuttajia.

– Tarvitaan koko Ahvenanmaalainen yhteiskunta ja väestö meidän taakse. Tämä on ollut se suurin asia, mitä on toteutettu tänä vuonna ja mielestäni ollaan onnistuttu siinä aika hyvin, IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski kertoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Aikoinaan liigakartalle tullessa IFK:n kannattajat herättivät intohimollaan ihastusta, mutta viime vuosina kannatus ei ole ollut enää samalla tasolla.

– Yhdessä kesässä ei saada Ahvenanmaalaisia matkoille, mutta ensimmäinen tavoite on, että saataisiin yleisökäyrät toden teolla kääntymään ylöspäin. IFK:n pelaajat tulevat näkymään kaupunkikuvassa ja kouluissa tällä kaudella, ja nyt on jo tähän mennessä tehty sen eteen paljon töitä.

Joukkueessa on runsaasti paluumuuttajia. Jani Lyyski, Mika Niskala ja Matias Wiklöf ovat saaren yleisölle vakiokasvoja muutamien vuosien takaa.

– Näiden kaikkien hankintojen kautta ollaan yritetty edistää sitä, että saadaan paikallinen yleisö joukkueen taakse.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!

Pekka Lyyskin haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan torstaina SuomiFutis-sivustolla.