Ruotsin EM-kisajoukkueen tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic kertoo Jari Litmasen vaikutuksesta uraansa, kun hän nuorena miehenä pelasi yhtä aikaa ”Litin” kanssa Amsterdamin Ajaxissa.

– Litmanen oli pelannut Barcelonassa ja Liverpoolissa, ja tullut vastikään takaisin Ajaxiin. Litmasella oli alusta asti kannustava vaikutus minuun, Zlatan kertoo elämäkertakirjassa Minä Zlatan.

”Zlatanin” välit muutamien hollantilaispelaajien kanssa oli kireät. Mm. toisen nuoren tähden, nykyään englantilaisessa Tottenhamissa pelaavan, Rafael Van Der Vaartin kanssa miehet ottivat yhteen monesti. Mutta Litmasesta Zlatanilla ei ole kuin hyvää sanottavaa.

– Monet Ajaxin pelaajista olivat itsekkäitä, ja heidän ainoa tavoite oli tulla myydyksi suurempaan seuraan. Mutta Litmanen oli todellinen joukkuepelaaja, joka teki aina oikeita asioita.

”Zlatan” on pelannut viime kaudet Italian Serie A:n vakiomenestyjässä AC Milanissa. Hän on edustanut myös toista milanolaisseuraa Inter Milania, Torinolaista Juventusta sekä FC Barcelonaa.