Tanskan tehtävä EM-kisoissa vaikuttaa ennakkoon mahdottomalta. Lohko B:ssä kahdesta jatkopaikasta kilpailevat heidän lisäksi Saksa, Hollanti ja Portugali.

Tanskan mahdollisuudet lepäävät nappiin onnistuvassa koko kentän puolustuspelissä ja nimipelaajien onnistumisessa. Joukkueen pelintekijänä on nouseva tähtipelaaja Amsterdamin Ajaxista Christian Eriksen, joka pelaa paikkoja Arsenalissa kirjoilla olevalla Niklas Bendtner.

Bendtner pelasi kuluvan kauden lainalla toisessa Valioliiga-seurassa Sunderlandissa. Kuten Arsenalissa, myös Sunderlandissa nähtiin välillä välähdyksiä miehen taidoista, mutta myös haluttomuutta, laiskuutta ja kentän ulkopuolisia ongelmia.

Kirsikkana kakun päälle oli Bendtnerin myöhästyminen joukkueensa bussista, kun joukkue oli lähdössä Valioliigan viimeisen kierroksen otteluun. Miestä ei otteluun kaivattu sen jälkeen, ja samalla sinetöityi, että mies ei jatka joukkueessa. Myöskään Arsenalissa miehelle ei löytyne käyttöä ja siirto muualle on edessä ennemmin tai myöhemmin.

Tanskan paidassa Niklas Bendtner on ollut kultaakin arvokkaampi. Bendtner on ollut maajoukkueessa erittäin tehokas, 17 maalia 46 ottelussa. Mikäli Tanska aikoo pärjätä, Bendtnerin pitää jatkaa maalitehtailuaan myös EM-kisoissa.

20-vuotias Eriksen on noussut Amsterdamin Ajaxissa merkittävään rooliin ykköspelintekijänä. Onnistui hän kisoissa tai ei, mies saattaa ensi kaudella edustaa jotain Euroopan suurseuraa.

Jobin postia Tanskalle tuli juuri kisojen alla, kun ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Thomas Sorensen ei ehtinyt toipua loukkaantumisestaan. Tilaisuuden maalilla saa Manchester Unitedissakin vastuuta kauden aikana saanut Anders Lindegaard. Mielenkiintoinen nimi on myös kolmosvahdiksi noussut Kasper Schmeichel – vuoden 1992 EM-sankarin ja 1990-luvun maailman parhaan huippuvahdin Peter Schmeichelin poika.

EM-kisojen avauspelinsä Tanska pelaa Hollantia vastaan lauantaina 9. kesäkuuta.

Tanskan joukkue EM-kisoihin:

Maalivahdit: Stephan Andersen (Évian Thonon Gaillard FC),

Puolustajat: Lars Jacobsen (FC København), Daniel Wass (Évian Thonon Gaillard FC), Daniel Agger (Liverpool FC), Simon Kjær (AS Roma), Andreas Bjelland (FC Nordsjælland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar), Jores Okore (FC Nordsjælland)

Keskikenttäpelaajat: Christian Poulsen (Évian Thonon Gaillard FC), Jakob Poulsen (FC Midtjylland), William Kvist (VfB Stuttgart), Niki Zimling (Club Brugge KV), Thomas Kahlenberg (Évian Thonon Gaillard FC), Christian Eriksen (AFC Ajax), Michael Silberbauer (BSC Young Boys), Lasse Schøne (NEC Nijmegen)

Hyökkääjät: Dennis Rommedahl (Brøndby IF), Nicklas Bendtner (Arsenal FC), Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF), Tobias Mikkelsen (FC Nordsjælland), Nicklas Pedersen (FC Groningen)

Lisäjännitystä jalkapalloon Betssonin vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!