Irlannin 1-3-tappion jälkipyykkissä pestiin tilannetta, missä Irlannin olisi pitänyt saada rangaistuspotku toisen puoliajan puolivälissä. Jos Irlanti olisi onnistunut tekemään kavennusmaalin, olisi pelin kulku saattanut kääntyä.

– Se oli satavarma rankkari, siitä ei ole epäilystäkään, rikottu pelaaja Robbie Keane kertoi BBC Sport:lle otelun jälkeen.

Tilannetta edelsi tapahtuma, missä Irlanti jatkoi peliä, vaikka Kroatian pelaaja makasi loukkaantuneena omassa päädyssä. Herrasmieskoodiston mukaan pallo pelataan ulos, jos vastustaja makaa maassa.

Virallisten sääntöjen mukaan tuomari tekee ratkaisun, milloin peli vihelletään poikki. Tässä tilanteessa pelaaja oli satuttanut päätään, jolloin tuomarin olisi pitänyt reagoida.

– Kroatian pelaajat ja fanit huusivat meille, että pelatkaa pallo ulos, ennen kuin se tuli minulle. Luulen, että heidän pelaaja oli juuri noussut tai nousemassa, Keane valotti tilannetta.

– Vaikuttiko se sitten tuomariin alitajuntaan vai mitä, en ole varma, mutta sitä kannattaa kysyä häneltä, Keane ihmetteli vielä tuomarin ratkaisua.

Irlannilla on pitkä ylämäki jatkopaikkaan. Kroatia-pelissä joukkue pelasi mallikkaasti, mutta maalit syntyivät hieman epäonnekkasti ja pienten puolustuspään haparointien jälkeen. Irlantia vastaan lohkossa asettuvat vielä suurmaat Espanja ja Italia.

Unibet tarjoaa EM-futikseen runsaasti mielenkiintoisia ja tuottoisia erikoisvetoja!
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!