Saksan tulikuuma hyökkääjä Mario Gomez kiitti valmentajaa avauskokoonpanopaikastaan ja johdatti maalillaan joukkueensa 1–0-voittoon Portugalista B-lohkon illan toisessa kamppailussa. Aiemmassa ottelussa Tanska yllätti Hollannin 1–0.

Saksa on yksi koko kisojen suurimmista ennakkosuosikeista, mutta joutui urakoimaan täysillä Portugalia vastaan koko 90 minuutin ajan. Saksa oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta pitkään näytti siltä, että Portugalin tiivis koko kentän puolustuspeli pitäisi Saksan nollilla.

Lopulta 72. minuutilla Bayern Münchenille viime kaudella 40 maalia virallisissa otteluissa tehnyt Gomez puski pallon vastustamattomasti alanurkkaan keskikenttäpelaajan Sami Khediran hyvästä keskityksestä.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Portugalin Nani ja Silvestre Varela hätyyttelivät vastustajansa maalia, mutta Saksa kesti.

B-lohkon ensimmäisten otteluiden jälkeen Saksa ja Tanska ovat kolmessa pisteessä, ja Hollanti sekä Portugali ovat nollilla. Lohkon pelit jatkuvat ensi keskiviikkona, jolloin Hollanti kohtaa Saksan ja Portugali Tanskan.

Unibet tarjoaa EM-futikseen runsaasti mielenkiintoisia ja tuottoisia erikoisvetoja!
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!