Suomalaispelaaja Jere Urosen edustama Helsingborgs IF hävisi tiistaina pelatussa Mestarien liigan karsintapelissään 0-2 Skotlannin suurseuralle Glasgow Celticille kotikentällään.

Ruotsalaismedia nosti suomalaispelaaja Jere Urosen silmätikukseen syypäänä tappioon. Uronen katsoi 0-1-maalia aitiopaikalta, kun Celticin Kris Commons laukoi pallon verkkoon juuri Urosen nenän edestä.

Ruotsalaiset ovat analysoineet videolta maalin syyksi sen, että Uronen sukii hiuksiaan juuri ratkaisevalla hetkellä eikä ehdi estämään Commonsin laukausta.

– Uronen korjasi hiuksiaan ja kadotti miehen, jota hänen piti merkata. Näin Helsingborg sai painajaismaisen alun otteluun, Aftonbladet-lehti kuvailee verkkosivuillaan puolentoista minuutin pelin jälkeen syntynyttä avausmaalia.

– Hän korjasi hiuksiaan eikä siksi ehtinyt tilanteeseen mukaan, Ruotsin TV6-kanavan asiantuntija Ola Andersson puolestaan ärähtää Urosen esityksille.

Uronen myöntää tehneensä virhearvioinnin

18-vuotias Uronen itse puolestaan kertoo merkanneensa väärää miestä, joka seisoi hänen edessään eikä huomannut takaa tulleen Commonsin nousua.

– Otin miehen, joka tuli ensimmäisessä aallossa. Katsoin hetki aiemmin, että Commons ei ole lähelläkään, mutta hän hiipi maalille ja olin myöhässä, Uronen kertoo.

– Mutta hiusten haromisella ei ole mitään tekemistä tilanteen kanssa. Se on refleksi ja teen niin 200 kertaa ottelussa. Se ei millään tavalla vaikuta pelin seuraamiseen.

Myös Celticin toisessa maalissa ruotsalaiset kaipasivat kulmapotkulla tolppamiehenä olevalta suomalaiselta aktiivisempaa toimintaa. Celtic-hyökkääjä Giorgios Samaras puski pallon pienestä kulmasta maaliin.

– Seisoin ehkä liian kiinni tolpassa. Mutta valitettavasti häntä ei merkattu siinä tilanteessa ollenkaan ja hän pääsi puskemaan vapaasti.

Redbet tarjoaa 25 ILMAISKIERROSTA Zombies-videoslottiin!