Arsenalin englantilais-suomalainen laitapuolustaja Carl Jenkinson on saanut tasaisesti peliaikaa kauden aikana. Tietä avauskokoonpanoon on tasoittanut Bacary Sagnan loukkaantuminen.

– Mitä enemmän pelaan, sitä mukavammaksi tunnen oloni tällä tasolla pelatessa. Tunnen oloni hyvin turvalliseksi täällä, Jenkinson kertoo lontoolaisseuran verkkosivuilla.

– Haluan vain jatkaa tästä, parantaa tasoani joka pelin ja tulla paremmaksi ja paremmaksi. Se on tavoitteeni ja näin asennoidun pelistä toiseen.

”Laitapakkien on noustava”

Jenkinson on väläytellyt kauden aikana hyökkäystaitojaan. Puolustaja antaa maukkaita keskityksiä oikealla jalallaan – viimeksi Gervinholle viime viikolla Montpellieriä vastaan.

– Se miten pelaamme seurana, tarkoittaa, että laitapakkien on noustava. Mielestäni modernissa pelissä se on iso osa laitapakin työtä.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen riveissä esiintynyt Jenkinson tietää, miten laitapakin tulee pelata.

– Uskon, että on mahdollista löytää vaikka kuinka monta laitapakkia, jotka osaavat puolustaa, mutta hyvät ovat niitä, jotka osaavat myös hyökätä.

– Yritän tehdä sitä niin paljon kuin mahdollista – Kieran Gibbs on tehnyt sitä erittäin hyvin, joten meidän on pidettävä se isona osana peliämme, Jenkinson tietää.