Englannin Valioliigassa pelaava Arsenal on aloittanut kautensa väkevästi. Keskikenttäpelaaja Mikel Arteta nostaa esiin joukkueen laitapakit, Kieran Gibbsin sekä englantilais-suomalaisen Carl Jenkinsonin.

– Mielestäni he ovat olleet hyvin tasaisia, Arteta kertoo liigassa kolmantena olevan lontoolaisseuran verkkosivuilla.

Pikkuhuuhkajia edustanut Jenkinson on saanut kaudella mukavasti vastuuta valioliigaotteluissa. Tiistaina mies syötti puolestaan joukkueensa 2-1-voittomaalin Mestarien liigan avauspelissä Ranskan viime kauden mestaria Montpellieriä vastaan vieraskentällä.

– Carl tuntee olonsa koko ajan mukavammaksi. Hänellä on nyt neljä tai viisi peliä vyöllään. Hän on ollut koko pre-seasonin meidän mukana, ja hänestä näkee, että hän on luottavainen. Montpellieriä vastaan hän antoi loistavan syötön Gervinholle.

Laitapakkien murtautumista avauskokoonpanoon on helpottanut sairastuvan tilanne. Artetan mukaan pelimiehet eivät ole astuneet helppoon paikkaan.

– Tätä tarvitaan, kun joukkueelta puuttu pelaajia. Kun astut esimerkiksi Bacary Sagnan tilalle, se ei ole helppoa. Sinuun kohdistuu paljon paineita. Mielestäni he ovat olleet erittäin hyviä.

– Haaste on pitää sama taso ja pyrkiä vielä korkeammalle. Mielestäni se on hyvin vaikeata, mutta Carl on tehnyt sen muutamassa viime pelissä. Toivottavasti hän pystyy siihen jatkossakin, Arteta miettii.