55 A-maaottelua 1980-90 luvun taitteessa pelannut Jari Europaeus ottaa HJK:n A-juniorit valmennukseensa. Mies on aiemmin valmentanut mm. Atlantista, FC Honkaa ja Viikinkejä, jotka mies johdatti Veikkausliigan saakka.

Hän on valmentanut seuran A-junioreja puolen kauden verran vuonna 2008.

– Tässä on nuoria pelaajia, joilla on halua mennä eteenpäin. Haluan auttaa niitä pelaajia kehittymään. Ne, jotka pelaa A:ta, pyrkii seuraavaksi hyppäämään Klubi 04:seen, Ruotsissakin urallaan pelannut toppari kertoo HJK:n kotisivuilla.

– HJK voittanut viimeiset neljä vuotta mestaruuden. Sinne päästäkseen pitää tehdä ihan perhanasti töitä. Sen lisäksi, mitä me tehdään joukkueharjoituksessa, niin pitää olla valmis tekemään töitä itsenäisestikin. Ei pelkästään määrällisesti, mutta ennen kaikkea laadukkaasti.

– Pelaajilla pitää olla motivaatio, halu ja tavoite päästä liigaan. Edellytykset ja mahdollisuudet on, mutta se ei ole helppoa – mitään ei saa elämässä ilmaiseksi.

Europaues on valittu myös Palloliiton Gladiaattoriksi, johon kutsumiseen tarvitaan vähintään 40 A-maaottelua ja/tai muu ansioitunut työ jalkapallon parissa maajoukkueuran jälkeen.