Jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPro on nimennyt viisi ehdokasta, joista yksi valitaan FIFA:n vuoden joukkueen maalivahdiksi tammikuussa 2013 pidettävässä gaalassa, missä valitaan myös vuoden pelaaja ja vuoden valmentaja.

Ehdokkaina ovat Italian EM-hopealle ja Juventuksen Italian mestaruuteen johdattanut Gianluigi Buffon, Espanjan paidassa EM-kultaa voittanut ja Espanjan mestaruuden Real Madridissa keväällä ottanut Iker Casillas.

Englannissa ammattiaan harjoittavista maalivahdeista ehdolle pääsi kaksi – Chelsean kanssa Mestarien Liigan voittanut tshekkivahti Petr Cech sekä liigamestaruuden Manchester Cityssä voittanut Englannin maajoukkueen ykkönen Joe Hart.

Viimeisimpänä ehdokkaana, akkosjärjestyksessä olevassa listassa, muttei vähäisimpänä on Saksan maajoukkueen ja Bayern Münchenin Manuel Neuer.

Casillas on voittanut tittelin neljä viimeistä kertaa peräjälkeen, Buffon on voittanut tittelin kahdesti vuosina 2006-2007. Casillas, Buffon ja Neuer ovat myös ehdokkaina FIFA:n vuoden pelaajan – Ballon d’Or – palkinnon saajaksi.