TPS teki juuri jatkosopimukset viiden pelaajan kanssa (uutinen), joista yksi on kokenut Mikko Hyyrynen. Fyysisestä pelistä tunnettu 35-vuotias hyökkääjä ottaa vastuulleen myös yhteistyöseuran, Kakkosessa pelaavan Åbo IFK:n valmennuksen. Seura pääsi viime kaudella aina nousukarsintaan asti, mutta jäi Ilveksen jalkoihin.

Tuore päävalmentaja Hyyrynen kokee, että pystyy antamaan nuorille pelaajille mallin ja neuvoja kuinka edetä kohti ammattilaisuutta.

– Haluan tehdä ÅIFK:sta tiiviimmän joukkueen. Päättyneellä kaudella ringissä kävi melkein 40 pelaajaa. Tarkoitus on pelata pienemmällä ringillä, joka on selvästi joukkue, Hyyrynen kertoo Aamuset-lehden haastattelussa.

- Minuun liitetään fyysisyys. Se on yksi asia, mitä haluan nuorille pelaajille tuoda esiin. Usein nuoret pelaajat ovat oppineet hyvät tekniset taidot jo nuorena, mutta monella läpilyönti jää fysiikan puutteesta kiinni. Toki myös taitoa pitää hioa.

Viime kaudella pääasiassa vaihtomiehen roolissa ollut Hyyrynen iski viime kaudella TPS:n paidassa seitsemän liigamaalia ja oli kelpo vaihtoehto hyökkäyspäähän.