Arsenalin pikakiitäjä Theo Walcott näytti lauantaina olevansa yksi Valioliigan tehokkaimpia aseita, mikäli hän saa tilaa käyttää nopeuttaan. Walcott on nyt muutaman kerran päässyt himoamalleen keskushyökkääjän tontille ja lauantaina hän iski kolme maalia ja syötti kaksi, kun Arsenal murskasi Newcastlen 7-3-lukemin.

Englantilaisen sopimus päättyy kuluvaan kauteen. Mies ei ole päässyt yhteisymmärrykseen seuran kanssa jatkosta, mutta manageri Arsene Wenger on luottavainen, että yhteisymmärrys löytää.

– Seura rakastaa häntä ja hän rakastaa seuraa. Ja uskokaa minua, molemminpuolista rakkautta on hankalaa löytää, Wenger herkisteli Sky Sportsille.

– Hän oli ottelun paras pelaaja, mutta minun haluni tehdä jatkosopimus olisi sama, vaikka hän olisi ollut surkea. Haluan hänen jatkavan ja uskon sen tapahtuvan.

Walcotttia on huolestuttanut muiden muassa seurasta lähteiden tähtipelaajien määrä, jonka vuoksi taistelu mestaruuksista on hankaloitunut. Arsenal kuitenkin kiinnitti äskettäin viisi brittipelaajaa tulevaisuuden rungoksi (uutinen), mikä voi myös taivuttaa Walcottin jäämään omiensa joukkueen.

Ratkaisujen aika lähenee

Pelaaja itse vihjasi, että jotain on tapahtumassa piakkoin suuntaan tai toiseen. Hänellä on mahdollisuus virallisesti neuvotella myös muiden seurojen kanssa tammikuussa, kun nykyistä sopimusta on alle kuusi kuukautta jäljellä.

– Ehkä jotain selviää pian. Nautin toki pelaamisesta millä tahansa pelipaikalla, mutta halusin saada myös mahdollisuuden pelata piikkinä. En sano, että pelaan jokaisessa ottelussa sillä paikalla, mutta olen näyttänyt mihin pystyn, 23-vuotias peluri totesi.

– Toivottavasti se on avannut joidenkin silmiä, että voin olla sillä paikalle erilainen mahdollisuus ja saan pelata tulevaisuudessa keskellä enemmän.