HJK:n takalinjoilla pitää ensi kaudellakin komentoa Ville Wallén, joka allekirjoitti ennen joulukuun uuden harjoituskauden alkua vuoden jatkosopimuksen. 36-vuotias maalivahti kertoi, että sopimuksen solmimista edelsi henkilökohtainen pysähtymisen ja asioiden punnitsemisen hetki.

– Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun halusin miettiä kunnolla omaa jatkoani. Kun ikää tulee, ei ole enää niin itsestään selvää, että jatkaa pelaamista tällä tasolla. Tuleva kausi on ensimmäinen uuden päävalmentajan kanssa, mikä toi osaltaan lisäajateltavaa, HJK-kapteeni kertoi seuran kotisivuilla.

Wallénin myönteisen jatkopäätöksen taustalla olivat hyvät kokemukset ja hyvä terveystilanne.

– Kausi meni lopulta hyvin, pysyin terveenä koko kauden ja muutenkin nautin harjoittelusta ja pelaamisesta täysillä. Jatkopäätös oli omalta osaltani selkeä.

Uusi valmentaja, uudet kujeet

Wallénin mukaan HJK on harjoitellut joulukuussa enemmän kuin miesmuistiin vastaavana ajankohtana, kun joukkue on harjoitellut heti kahdesti päivässä.

– Se on ymmärrettävää. Uuden valmentajan kuviot pitää saada nopeasti liikkeelle. Ei kuitenkaan yhdeksää treeniä viikossa vedetä hampaat irvessä.