Lionel Messi iski kahdesti sunnuntaina Barcelonan niukassa 2-1-voitossa Real Betisistä ja nosti kalenterivuoden maalisaldonsa 86 osumaan, mikä on maalin enemmän kuin Gerd Müllerin vuonna 1972 tekemä, rikkomattomana pidetty, ennätys.

Barcelonan nykyinen vastuuvalmentaja Tito Vilanova ei voi kuin haukkoa henkeään argentiinalaisen esityksiä seuratessaan.

– Olemme iloisia, että hän auttoi meitä kahdella maalillaan. Hän sai ennätyksen näyttämään niin helpolta ja hänellä on vielä kolme ottelua aikaa auttaa meitä lisää tänä vuonna, Soccerway.com siteerasi Vilanovaa.

– Kuitenkin pitää myös muistaa joukkue ja se, kuinka vakaita olemme puolustuksellisesti. Meidän piti vuodattaa hikeä Betisissä ja tiesimme valmiiksi, että pelistä ei tule helppo.

Barcelonan seurakaverit ylistivät Messiä kilpaa ottelun jälkeen.

– Pelaajat yleensä nostetaan jalustalle, kun he ovat lopettaneet, mutta Messi on historian paras pelaaja vaikka hänellä on uraa paljon jäljellä, Barca-pakki Gerard Pique kertoi.

– Loistava ottelu. Se oli hankala koko 90 minuutin ajan. Onneksi olkoon ”Leo” (Messille) uudesta ennätyksestä, maalivahti Victor Valdes puolestaan kommentoi Facebook-sivuillaan.