Huuhkaja-puolustaja Jukka Raitala teki kesällä neljän vuoden sopimuksen Hollannin pääsarjaseura Heerenveenin kanssa. Mies oli edelliset vuodet poukkoillut pitkin Eurooppaa ja nyt hän kaipasi pysyvyyttä ja peliaikaa.

Alkukaudesta mies kuuluikin joukkueensa runkopelaajiin, mutta syksyn mittaan hän on joutunut pääasiassa katsomaan otteluita vaihtopenkiltä.

Heerenveen otti viikonloppuna maukkaan voiton kärkipään Vitessestä ja kurssi on kääntymässä ylöspäin. Joukkueen päävalmentajalta Marco Van Bastenilta ei luottoa heru, mikä mietityttää suomalaista.

– Pelaamaan tänne kuitenkin kesällä tulin ja nyt viimeiset puolitoista kuukautta ovat olleet siinä mielessä aika ankeita, Raitala kertoi Orsasport.com:ssa.

Raitala on pitänyt tuntumaa yllä kakkosjoukkueessa. Van Basten ei ole ollut tyytyväinen suomalaisen puolustuspelaamiseen, mutta Raitalan mukaan ei muillakaan ole putkeen mennyt.

– Hän ei ole ollut tyytyväinen puolustamiseeni, mutta tuntuu että vähän olen joutunut silmätikuksikin. Ei tuo puolustuspeli niin hyvin ole toiminut silloinkaan kun en ole pelannut itse.

Raitala käyttää Hollannin neljän viikon tauon aluksi rauhoittumiseen kotimaassaan, minkä jälkeen hän aloittaa työn valloittaakseen paikan pelaavassa kokoonpanossa kevätkaudeksi.