Pohjois-Amerikan MLS-liigassa toisen ja viimeisen kautensa New York Red Bulls -joukkueessa marraskuussa päättänyt entinen maajoukkuepelaaja Teemu Tainio kertoi radio-ohjelma Keskiympyrälle viime aikoina pinnalla olleen HJK-huhun paikkansa pitävyydestä.

– (HJK-luotsi) Sixten Boström oli täällä käymässä ja pari kertaa poristiin vaihtoehdosta, josko tulisin Suomeen ja HJK:hon. Pikkuhiljaa ollaan neuvoteltu HJK:n kanssa. Vielä on matkaa, mutta peli on avattu, Tainio valotti tilannetta.

33-vuotiaan keskikenttäpelaajan mukaan mahdollisia seuroja on muuallakin, joten liian suuria johtopäätöksiä ei kannata miehen Suomeen palaamisesta vielä tehdä.

– Toki muitakin vaihtoehtoja on. Vaikea sanoa kuinka kauan neuvottelut kestävät. Kun pelit loppuivat marraskuussa ja ikääkin alkaa tulemaan vyölle, niin ei viitsi kauaa olla pelaamatta. Toivotaan että tammikuussa jotain tapahtuu suuntaan tai toiseen.

– Muun muassa Englannista on muutama vaihtoehto, mutta turha on seuroista alkaa spekuloimaan nyt. Luulen, että tammikuussa pelipaikka löytyy.

Mies täydessä pelikunnossa

Tainio oli kesällä kuukausia pois kentiltä, mutta oli loppusyksystä täydessä kunnossa.

– Olen nyt 110-prosenttisessa kunnossa. Kesällä oli polvivamma, ja olin melkein neljä kuukautta ulkona. Loppukaudesta pääsin täyteen iskuun ja pelaamaan. Siitä jäi positiivinen fiilis ja vielä pari vuotta haluan pelata täydellä teholla.

Pohjois-Amerikkaan lähtemisen yhteydessä torniolainen ilmoitti, että maajoukkuepelit ovat ohitse. Nyt asian laita saattaa olla muuttunut, mikäli tarvetta miehelle löytyy.

– Päällimmäisenä syynä silloin oli, että on pirun pitkä matka lennellä edestakaisin. Mixulle (Paatelainen) voi mainita, että voisin tulla maajoukkueeseen. Veikkaan kuitenkin, että en mahdu enää joukkueeseen.