Siirtohuhut Barcelonan ykkösmaalivahdin Victor Valdesin ympärillä kiihtyivät, kun hän ilmoitti aiemmin tammikuussa, että ei aio tehdä joukkueen kanssa jatkosopimusta. Miehen nykyinen sopimus päättyy kesällä 2014. Tämä herätti huhut ja mm. Liverpoolin kerrotaan olevan miehen perässä ja haluavansa 31-vuotiaan espanjalaisvahtinsa maalinsa suulle niin pian kuin mahdollista (uutinen).

Yksi mahdollisuus olisi suora vaihtokauppa, missä nykyinen Liverpool-vahti Pepe Reina siirtyisi toiseen suuntaan. Reina on Barcelonan kasvatti ja pelasi nuorena seurassa kaksi kautta osin reservijoukkueessa ja osin myös ykkösjoukkueessa. Matka jatkui Valenciaan ja sittemmin Liverpooliin.

Marca-lehden mukaan katalonialaisseura ei aio kuitenkaan päästää maalivahtiaan lähtemään vielä ensi kesänä vaan peluuttaa miehen sopimuksensa loppuun vaikka ei silloin saakaan hänestä siirtokorvausta. Barcelona-pomo Sandro Rosell haluaa täten seuran kykyjenetsijöille riittävästi aikaa löytää sopiva korvaaja miehelle.

Vilanova kunnioittaa pelaajan päätöstä

Barcelonan päävalmentaja Tito Vilanova kertoi aiemmin, että on puhunut Valdesin kanssa hänen tilanteestaan ja kunnioittavan tämän päätöstä. Vilanova toivoi myös, että kymmenkunta vuotta Barcelonan ykkösmaalivahtina ollut Valdes saisi arvoisensa päätöksen Barcelona-uralleen.

– Meidän on kunnioitettava häntä. Hän on maalivahtimme, ja niin kauan kun hän on mukanamme, meidän on autettava häntä. Olisi hienoa, jos hän saisi hyvän lähdön seurasta. Hän ansaitsee sen, kun ottaa huomioon kaiken sen, mitä hän antanut seuralle, Goal.com siteerasi Vilanovaa.