Veikkausliigassa keskikastiin viime kaudella sijoittunut JJK näytti toissa kaudella, että rahkeita on ylemmäksikin – joukkue päätyi silloin pronssisijaan ja pelasi viime kesänä siten myös Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Tulevan kauden joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja seuran tiedotti viikolla, että se julkistaa kolme sopimusta loppiaisen jälkeen tiedotustilaisuudessa. SuomiFutis-sivusto kalasti seuran toimitusjohtajalta Joni Vesalaiselta ennakkotietoa, mitä on luvassa. Nimet pidettiin toki vielä visusti salassa.

– Kolme uutta sopimusta. Keskikentälle on tulossa yksi pelaaja. Taustalle pari huomattavaa muutosta organisaatioon, mistä homma jäi viime kaudella kiikastamaan. Kaksi päätoimista tulee sinne lisää, Vesalainen paljasti SuomiFutis-sivustolle.

– Lisäksi haemme vielä vasenta puolustajaa, mikä on ainoa varsinainen tarve. Valmentaja halusi, että joukkue on valmiina tammikuun alussa. Yksi pelaaja puuttuu, mutta ei se hirveän huono tilanne ole.

Veikkausliigan hallitseva mestari HJK on kasaamassa todella kovaa porukkaa, minne on rekrytoitu kovia Veikkausliigan paluumuuttajia. Tämä auttaa myös muiden suomalaisseurojen pelaajahankintaa.

– HJK:n vahvistuminen auttaa koko suomalaista jalkapalloa. Kun ne hankkii kokeneita maajoukkueratsuja sinne, saadaan heidän omia kasvatteja tänne maalle. Meillä on muutama heiltä lähtenyt – parikymppisten riveissä neljä ja nuoremmissakin 2-3 maajoukkuepoikaa – , mikä on yksi vaihtoehto saada tännekin hyviä pelaajia.

– Kuten tämä meidän uusi keskikenttäpelaajakin, mieluummin suomalainen kuin ulkomailta. Oltiin todella tyytyväisiä, ettei tarvinnut ulkomaanpuuhiin lähteä vaan saatiin nuori lahjakas kaveri Suomesta.

Lisää Joni Vesalaisen mietteitä lauantaina julkaistavassa haastattelussa. Mies kertoo mm. mitä hän ajattelee Lahden halliongelmista, mikä vaikuttaa myös JJK:n Liigacupiin.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki