Veikkausliigaan nousseen Rovaniemen Palloseuran hyökkääjä, viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden 15 osumalla voittanut Aleksandr Kokko sekä FC Lahden laitapelaaja Drilon Shala ovat siirtymässä Turkin toisella sarjatasolla pelaavaan TKI Tavsanli Linyitspor -joukkueeseen.

Molemmat pelaajat ovat olleet seurassa näytillä ja käyneet myös lääkärintarkastuksessa.

– Periaatteessa kaikesta on sovittu, mutta saadaanko asiat vietyä loppuun asti, on eri asia. Ennen kuin miehet lähtivät Turkkiin, sovittiin seurojen (RoPS ja FC Lahti) kanssa mikä paketti on, pelaajien asianhoitaja kertoi SuomiFutis-sivustolle maanantaina.

– Asiat etenevät, mutta Turkin kohdalla vähän hitaammin. Sellainen maan tapa siellä, että turha on mennä vaatimaan, että kaikki paperit tulee vuorokaudessa. Mahdollista on, että asiat saadaan järjestettyä parin päivän sisällä.

Joukkueilla on seurojensa kanssa voimassaolevat sopimukset, joten pelaajista saadaan siirtokorvaukset. Kokon tapauksessa kyseessä on Turkin liigan loppuun kestävä lainasopimus, johon sisältyy osto-optio laina-ajan päättyessä.

Linyitspor on sarjassaan vasta kolmanneksi viimeisenä ja vaarassa pudota, minkä vuoksi seura haluaa vahvistaa rivejään kevätkaudeksi.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki