Kuopion Palloseura avasi Liigacup-taipaleensa perjantaina Vaasan Palloseuraa vastaan lohko 3:n avauskamppailussa. Joukkue ei antanut vierailleen minkäänlaisia mahdollisuuksia vaan iski taululle 4-1-lukemat.

Joukkue eteni jo ensimmäisen 20 minuutin aikana 3-0-johtoon sekä Ats Purjeen kahdella että Aleksi Paanasen maalilla. VPS-hyökkääjä Jarno Parikka kavensi taukotilanteeksi 3-1-lukemat pilkulta. Toisella puoliajalla KuPS:n 18-vuotias Jerry Voutilainen teki isännille vielä yhden osuman.

– Hyökkäyspelimme oli hyvää monessa suhteessa. Ensimmäisellä jaksolla puolustuspeli oli avointa, toisella jaksolla sitä saatiin tiivistettyä ja puolustuspeli toimi sen ansiosta hyvin, KuPS-luotsi Esa Pekonen pohti seuran kotisivuilla.

– Pallollinen pelimme oli ajoittain hyvää ja varsinkin viimeinen maalimme oli upea. Pallon liikuttelua ja nopeata pelaamista me on harjoiteltu paljon ja se kyllä näkyi pelissä.

Lohkon seuraava peli on lauantaina 2. helmikuuta pelattava Pietarsaaren Jaron ja VPS:n välinen kamppailu. KuPS:n seuraava ottelu on RoPS:ia vastaan perjantaina 6. helmikuuta.