FC Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo aloittaa pestin A-maajoukkueessa päävalmentaja Mixu Paatelaisen valmennustiimissä. Myös Markku Kanerva jatkaa apuvalmentajana.

– Halusimme vahvistaa valmennustiimiämme ja ”Bana” nousi esiin erinomaisena nimenä. Olen todella iloinen että saamme entisen huippupelaajan ja kokeneen valmentajan ryhmään mukaan, Mixu kertoi valinnasta Palloliiton tiedotteessa.

– Hän tuo varmasti paljon lisää näkemystä ja osaamista jo nyt hyvään valmennustiimiin.

Välittömästi pestin aloittava 42-vuotias valmentaja saa asiasta uutta virtaa uralleen. Miehen päätoimi on kuitenkin yhä Hongassa.

– Otan tehtävän vastaan erittäin suurella innolla. Koen että minuun ja ammattiosaamiseeni luotetaan ja uskallan varmasti omat mielipiteeni tuoda esille, toki järkevällä tavalla, ja sitä kautta antamaan lisäarvoa Mixun johtamalle valmennusryhmälle, Lehkosuo puolestaan pohtii.

– Tämä on haaste johon tartun kahdella kädellä, vaikka toki jatkan myös Hongassa täysillä.

Lehkosuo joutui päättämään pelaajauransa vuonna 2002 vain reiluna kolmekymppisenä loukkaantumisten vuoksi. Hongan peräsimessä mies aloitti vuonna 2005. Hän nosti seuran avauskaudellaan Veikkausliigaan. Lehkosuon alaisuudessa Honka on voittanut Liigacupin kahdesti ja sijoittunut kahdesti Veikkausliigassa hopealle.