HJK:hon sopimuksen tehnyt Teemu Tainio palaa myös maajoukkuerinkiin Thaimaan King’s Cupissa tällä viikolla. Mies jättäytyi pois maajoukkuetehtävistä kahden edellisvuoden aikana pelatessaan Pohjois-Amerikan MLS-sarjaa, mutta kotimaahan paluu muutti mielen maajoukkue-edustuksesta.

– Paluu maajoukkueeseen oli mielessä, täytyy myöntää. Amerikasta ei olisi ollut mitään järkeä lennellä meren yli. Nyt kun meri lähti välistä pois, niin ideologiani heitti häränpyllyä ja on kiva tehdä paluu, Tainio kertoi SuomiFutis-sivustolle ennen maajoukkuematkaa.

33-vuotias keskikenttäpelaaja myöntää, että maajoukkueen taktiikka ei ole juurikaan tuttu. Mies on nähnyt vain yhden ottelun Mixu Paatelaisen ryhmältä.

– Näin Ranska-pelin täällä, kun oli vanhojen maajoukkuepelaajien ottelu seuraavana päivänä Olympiastadionilla viime syksynä. Ehkä Mixu halusi minut mukaan nyt, että pääsen sisään systeemiin. Muuten toki tunnetaan, kun pelattiin aikoinaan yhdessä maajoukkueessa.

Tainion kausi MLS:ssä loppui marraskuussa ja mies liittyi HJK:hon tammikuun alussa. Rypistys on ollut kova. Joukkue ehti pelata kolme peliä 10 päivään, mutta paljon uransa aikana loukkaantuneena olleelle torniolaiselle tämä ei ole tuottanut ongelmia.

– Onhan tässä kaikennäköistä ollut ja tuntuu, että ei ehdi kuin istua lentokoneessa – ensin jenkeistä tänne, sitten Kanarialle ja nyt Thaimaahan. Paikat ovat kuitenkin kunnossa. Tietenkin, kun nurmelta hypätään tekonurmelle, niin alaselkä ja tällaiset vähän tuntuvat kipeiltä, mutta muuten ei ole mitään.

Usein kokeneemmat pelaajat vierastavat tekonurmea ja sen arvioidaan kuluttavan paikkoja enemmän kuin luonnonnurmella harjoitteleminen ja pelaaminen. Tainio ei kuitenkaan usko tästä tulevan ongelmia.

– Ei se minua pelota. Paljonhan siitä puhutaan, mutta en usko siitä tulevan mitään ongelmia kauden aikana ja toivotaankin, että näin on.

Huuhkaja-ryhmä kohtaa keskiviikkona isäntämaa Thaimaan ja lauantaina tuloksista riippuen Ruotsin tai Pohjois-Korean.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki