TPS:n ja Interin avatessa keskiviikkona Liigacup-turnaus Turussa kentällä nähtiin yksi poikkeuksellistakin leveämpi hymynaama.

TPS-torjuja Jukka Lehtovaaralle uuden kauden alku oli samalla jotain muutakin.

– Olen pelannut viimeksi kokonaisen ottelun toukokuussa, joten jo pelkästään sen takia oli kyllä nasta päästä pelaamaan, maalivahti hymisteli SuomiFutis-sivustolle.

Talven muutama kuukausi menivät pitkän tauon jälkeen kovaa treenatessa. TPS-kasvatti kertoi innon olevan normaaliakin kovempi.

– Palo on kauhea päästä takaisin töihin. Siinä mielessä sitä ei pidä enää mitään itsestäänselvyytenä. On ollut kyllä hienoa päästä kunnon treenaamisen makuun.

Pettymykset kasvattaneet

Lehtovaaran viime kausi oli kaikin puolin synkkä. Syksyllä tullut liigacupin voitto antoi jo toiveita paremmasta. Itse liigassa meno loppui kuitenkin jo kuuden pelin jälkeen.

– Se kausi loppui ennen kuin ehti alkaakaan. Ajatukset olivat varsinkin syksyllä aika synkät, kun kuntoutumisesta ei tuntunut tulevan oikein mitään.

– Jos masentunut on liian voimakas sana, niin oli se ainakin todella tuskaista, Lehtovaara naulasi.

Vaikeat viime kaudet ovat kuitenkin opettaneet. Lehtovaara näki oppineen jo tärkeimmän läksynsä vammoista.

– On pitänyt alkaa miettimään treenaamista – voiko jotain muuttaa, että pystyisi ennaltaehkäisemään jo moisia vammoja.

– Tajusin, ettei tämä voi jatkua samanlaisena enää. En vedä enää niin paljon pelkkää torjumista ja lajitreeniä, mitä tykkäsin tehä ennen paljon enemmän. Nyt tarkoitus on harjoitella paljon monipuolisemmin.

Tavoitteena 90 prosenttia peleistä

Tulevalle kaudelle Lehtovaara lähtee kovin odotuksin. Tavoitteena on pystyä pelaamaan korkealla tasolla läpi pitkän sesongin.

– Pitäisi pystyä pelaamaan 90 prosenttia otteluista. Sitä kautta uskon sen ennen loukkaantumisia olleen tason löytyvän.

Myös joukkueena odotukset ovat korkeat. Viime kauden kolmatta sijaa lähdetään parantamaan.

– Meillä on hyvä nippu, tästä ei ole viime kaudesta juuri lähtenyt jätkiä muualle. Sen lisäksi päävalmentaja on tuttu jo monen vuoden takaa, joten ei tarvitse vetää taktisia juttuja aina uusiksi.

– Se on ehdottomasti meidän vahvuus, että voidaan jatkaa siis siitä, mihin edelliskaudella jäätiin, Lehtovaara päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku